До Євро-2012 Укрзалізниця збудує у Львові приміський вокзал, організує швидкісний потяг до Києва та впровадить систему бронювання і продажу залізничних квитків через Інтернет. Про це 8 квітня повідомило управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці.

Визначено основні напрямки підготовки залізничного транспорту країни до перевезень у період проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Пріоритетним завданням є запровадження на окремих напрямках швидкісного руху пасажирських потягів до 200 км/год. Так планують з’єднати Київ з тими містами, де проходитимуть матчі чемпіонату. Спочатку передбачено обладнати швидкісні напрямки Київ—Полтава, Київ—Донецьк і Київ—Дніпропетровськ. Після чого буде організовано швидкісний рух до Львова, Одеси та Харкова.

Для впровадження швидкісного руху придбають спеціальний пасажирський рухомий склад — потяги з примусовим нахилом кузова. Також залізничникам доведеться побудувати спеціальне депо і пункти технічного обслуговування.

Ще один важливий момент підготовки до проведення Євро-2012 — розділення пасажиропотоків дальнього та приміського сполучення на вокзалах в усіх містах, де відбуватимуться матчі єврочемпіонату. Для цього збудують приміські вокзали у Львові, Дніпропетровську та Донецьку. У Києві завершать спорудження залізничного вокзалу на станції Дарниця та зведуть новий залізнично-автомобільний мостоперехід через Дніпро.