Сьогодні має відбутися позачергове засідання Кабінету Міністрів, під час якого уряд планує повторно затвердити порядок проведення аукціонів з продажу земель несільськогосподарського призначення з урахуванням зауважень Президента. Про це після вчорашнього засідання Кабміну повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Уряд вирішив також направити до Генпрокуратури матеріали перевірки КРУ стосовно «Укрзалізниці» та «Автодору». За словами прем’єра Ю. Тимошенко, матеріали перевірки засвідчили про мільярди гривень, втрачені бюджетом через зловживання у цих структурах. Глава уряду висловила сподівання, що коли в країні є Генпрокуратура, то вона має звернути увагу на масштабні зловживання. «Зловживання такого масштабу, що це має стати публічним процесом, який покаже, що зробили з країною», — сказала вона.

Серед наймасштабніших порушень прем’єр назвала значне заниження тарифів на вантажні перевезення, розрізані на брухт автовокзали, закупівлю за завищеними у 20—30 разів цінами товарів та послуг.

Ще однією постановою Кабмін доручив Мінпаливенерго і НАК «Нафтогаз України» під час газових переговорів з Росією домагатися проведення довгострокової цінової політики, виходячи з розрахунків ціни на газ і нафту, їх транзит, умов закачування газу в підземні сховища, його зберігання, відбір і транспортування відповідно до формули або планомірного щорічного їх підвищення на узгоджену кількість відсотків. Постанова також затверджує в цілому досягнуті 12 березня домовленості між «Нафтогазом України» і «Газпромом», за винятком трьох пунктів: уряд не підтримує визначення компанії «Росукренерго» можливим реалізатором газу «Нафтогазу України», виступає проти положення, яке передбачає можливість самостійного визначення «Газпромом» промислових споживачів, які будуть купувати газ у дочірньої компанії «Газпрому» в Україні, а також проти пункту, який зобов’язує «Нафтогаз України» забезпечувати для «Рос-укренерго» відбір газу з українських підземних газових сховищ і транзит центральноазіатського газу, що поставляється «Росукренерго» через Україну європейським споживачам за додатковими домовленостями в рамках чинних контрактів на період до моменту закінчення таких постачань.