Комуністична партія України підтримає кандидата на посаду міського голови Києва Сергія Червонописького, лідера Українського союзу ветеранів Афганістану. Про це заявив журналістам лідер КПУ Петро Симоненко. За його словами, перша п’ятірка виборчого списку комуністів на виборах до Київради виглядатиме так: Юрій Сизенко, заступник міністра у справах сім’ї, молоді і спорту, керівник кадрового управління Верховної Ради Володимир Мартинюк, настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло, голова Київської міської організації ветеранів Микола Мартинов, заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов.

Петро Симоненко зазначив, що КПУ не висуває свого кандидата на посаду київського міського голови, а боротиметься тільки за місце в Київраді. «Партія бере участь у виборах Київради і вважає, що це головний напрям нашої боротьби за владу в Києві», — сказав він.

***

Тим часом список претендентів на посаду столичного міського голови зростає. Як повідомили в територіальній виборчій комісії, заяви на отримання підписних листів (кандидатам треба зібрати як мінімум 300 підписів на свою підтримку) вже подали 37 чоловік. Серед висуванців, зокрема, — відомий боксер і лідер блоку свого імені у Київраді Віталій Кличко, голова Шевченківської райдержадміністрації Києва, народний депутат від Блоку Литвина Віктор Пилипишин, голова об’єднання «Молодь — надія України» Вадим Гладчук, народні депутати від «НУ—НС» — лідер громадянської партії «Пора» Владислав Каськів та голова Європейської партії Микола Катеринчук, телепродюсер Єгор Бенкендорф.

Три партії — Народний рух України, «Європейська столиця» та «Українські соціал-демократи» — утворили блок Віталія Кличка для участі у виборах нової Київради. Водночас на конференції міської регіональної організації «Нашої України» минулої суботи було прийнято рішення утворити виборчий блок з партією «Вперед, Україно!» під назвою «НУ—НС». «Пора» прийняла рішення самостійно брати участь у виборах до Київради, не блокуючись з іншими політичними силами.