Демократична коаліція офіційно звернулася до Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з питанням про звільнення голови Фонду держмайна Валентини Семенюк та про призначення на цю посаду Андрія Портнова. Про це під час прес-конференції розповів народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко. Він зазначив, що Фонд держмайна у 2007 році не виконав державну програму приватизації. За даними звіту, за минулий рік до державного бюджету надійшло 2 млрд. 165 млн. грн. від приватизації державного майна, тоді як у бюджеті затверджено 10 млрд. 587 млн. грн. Тобто, фонд практично спромігся виконати приватизацію лише на 23 відсотки.

Народний депутат повідомив, що було оголошено 64 конкурси з продажу пакетів акцій, але відбулися тільки 24. Низька ефективність проведених конкурсів — наслідок грубих порушень законодавства. Приватизаційні конкурси проводилися непрозоро, з умисним обмеженням кількості учасників і з наданням переваг окремим покупцям.

Валерій Писаренко розповів, що Фонд держмайна звернувся до Верховного Суду з вимогою переглянути раніше ухвалене рішення про незаконність продажу 76 відсотків ВАТ «ХК «Луганськтепловоз». За його словами, голова фонду Валентина Семенюк вже подала до Верховного Суду повторну касаційну скаргу з цього питання. Народний депутат також звинуватив Генпрокуратуру в бездіяльності в частині захисту інтересів держави у питанні «Луганськтепловозу». Окрім того, він заявив, що продовжуватиме направляти запити до Генеральної прокуратури про порушення кримінальних справ проти посадових осіб Фонду держмайна.