Проекти для інвесторів

Кабінет Міністрів України найближчими днями надасть інвесторам проекти з будівництва автомобільних доріг і реконструкції аеропортів у рамках підготовки та проведення в нашій країні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року для можливого інвестування в них.

Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила під час наради з інвесторами в управлінні у зв’язках із засобами масової інформації секретаріату Кабінету Міністрів. Зокрема, глава уряду зазначила, що за тиждень на сайті міністерства транспорту і зв’язку крок за кроком розмістять пропозиції щодо участі в конкурсах на реалізацію цих проектів.

«Я беру на себе зобов’язання, що жодного непрозорого конкурсу, аукціону або тендеру у цій сфері в Україні не буде», — наголосила Прем’єр-міністр. Юлія Тимошенко зазначила, що першими такими проектами будуть спорудження терміналу аеропорту «Бориспіль», будівництво великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва та транзитних доріг.

Турнірна хроніка

Боротьба. Тампере (Фінляндія). Чемпіонат Європи. На змаганнях із греко-римської боротьби представник України Армен Варданян у фінальній сутичці у вазі до 66 кг поборов румуна Іона Панаіта і став чемпіоном Європи. Також наш спортсмен завоював олімпійську ліцензію.

А перед цим, під завісу змагань жінок, українки вибороли ще дві нагороди. Бронзовими призерками стали Олександра Когут (48 кг) і Тетяна Лазарєва (55 кг). Когут у сутичці за «бронзу» здолала Псата з Німеччини, а Лазарєва перемогла шведку Маттссон. Отже, жіноча збірна України в підсумку посіла друге загальнокомандне місце. В її скарбничці — золота і чотири бронзові медалі (54 очка).

Перше місце у команди Росії — 65 очок. На третьому місці збірна Азербайджану — 35 очок. До речі, «золото» у вазі до 48 кг виграла українка Марія Стадник, яка тепер виступає за Азербайджан.

Спортивна гімнастика. Клермон-Ферран (Франція). Чемпіонат Європи. Дарина Згоба була третьою на своєму коронному снаряді — брусах. Судді поставили їй 15,625 бала. Чемпіонкою Європи стала росіянка Ксенія Семенова (15,900). Румунка Стеляна Ністор — друга.

Друге місце у вправах на колоді українка Аліна Козич розділила з румункою Сандрою Ралукою Ізбасою. На цілих 0,5 бала цих спортсменок випередила вже знайома нам Ксенія Семенова, якій судді поставили 15,950.

Футбол. Першість країни. Перша країни. 23-й тур. «Оболонь» (Київ) — «Сталь» (Алчевськ). 3:1. «Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Іллічівець» (Маріуполь). 0:1. «Олександрія» — «Прикарпаття» (Івано-Франківськ). 1:0. «Динамо-2» (Київ) — «Севастополь». 2:1. «Геліос» (Харків) — «Дністер» (Овідіополь). 1:0. «Енергетик» (Бурштин) — ЦСКА (Київ). 1:0. «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Дніпро» (Черкаси). 1:1. «Львів» — «ІгроСервіс» (Сімферополь). 1:0. «Волинь» (Луцьк) — «Десна» (Чернігів). 0:2. «Миколаїв» — «Фенікс-Іллічівець». (Калініно).

«Оболонь» — 49 очок, «Іллічівець» — 48, «Львів», «Динамо-2» — по 42, «Десна», «Волинь», «Олександрія» — по 41, «Миколаїв» — 35, «Сталь» А — 32, «ІгроСервіс» — 31, «Кримтеплиця» — 30, «Геліос» —28, «Севастополь», «Дністер» — по 27, «Дніпро» — 26, «Енергетик» — 24, «Фенікс-Іллічівець» — 18, «Прикарпаття» — 17, ЦСКА — 15, «Сталь» Д — 14.

24-й тур відбудеться сьогодні.