Наприкінці березня серед колективів профспілки працівників державних установ за безпосередньої участі працівників та службовців вищих органів влади столиці та держави міським комітетом організовано та проведено конкурс художньої самодіяльності. Символічно, що цей захід відбувся 27 березня — в Міжнародний день театру.

Учасників конкурсу та численних вболівальників радо прийняв великий зал у будинку Федерації професійних спілок України, що розташований у центрі столиці. Було запрошено кращі аматорські творчі колективи профспілки.

Активну участь у конкурсі взяли працівники Головного управління МВС України в м. Києві (голова профорганізації — П. Васюк), Київської міської державної адміністрації (голова — В. Белей), Національного космічного агентства України (голова профкому — О. Платонова), Національної акціонерної страхової компанії «Оранта» (голова — Н. Лазаренко, Головного управління соціального захисту КМДА (голова — Л. Борисюк), ЗАТ «Президент-готель «Київський» (голова — О. Чмут), Готельний комплекс «Либідь» (голова — О. Пироженко), Державної прикордонної служби України (голова — А. Птиця), Служби безпеки України (голова — М. Лисцев), Державного підприємства «Управління з експлуатації майнового комплексу» Міністерства фінансів України (голова профкому — Р. Гуменюк) та Моторного (транспортного) страхового бюро України (голова — Т. Ушневич).

Конкурсанти виступали в десяти номінаціях, серед яких: «Народна пісня», «Естрадна пісня», «Хореографія», «Хорові співи», «Поетичне слово», «Інструментальна музика», «Авторська поезія», «Авторська пісня», «Гумор та сатира», «Театрально-сценічне мистецтво».

Аматорськими колективами було представлено яскраве розмаїття творчих доробок. У програмі конкурсу звучали українські та зарубіжні народні пісні, авторські твори відомих українських пісенників та поетів, а також вірші та пісні, створені самими членами профспілки. Глядачі мали можливість почути гуморески Павла Глазового, вірші Ліни Костенко, пісні на слова Миколи Луківа, Миколи Сингаївського та Юрія Рибчинського. В окремій номінації «Естрадна пісня» члени профспілки демонстрували відмінне виконання популярних пісень українських та зарубіжних виконавців, серед яких «Вальс-бостон» О. Розенбаума, «Одолжила» — з репертуару Таїсії Повалій, «Я остаюсь» — група «Город 312» та інші.

Кожного учасника відзначено Почесними дипломами лауреатів, а переможців — грошовими преміями.

Учасниками конкурсу стали понад 150 членів профспілки, виступи яких спостерігали та активно підтримували близько 400 колег, друзів та рідних.

Усі присутні отримали запал гарного та бадьорого настрою, а огляд-конкурс, безперечно, перетворився на справжнє свято народної творчості.

Профспілка працівників державних установ міста Києва щиро вдячна своїм членам за активність та творчий запал. Ми впевнені, що подібні заходи дадуть можливість не тільки якісно відпочивати, а й спонукатимуть працівників та службовців на натхненну та плідну працю.

Віталій ПОЧТОВИЙ, голова Профспілки працівників державних установ міста Києва.