Діяльність народних депутатів, які увійшли до нової партії «Єдиний центр», може спричинити паралізацію дій коаліції. Таке припущення під час прес-конференції висловив народний депутат від «НУ—НС» Тарас Стецьків.

За його словами, ця партія є суто технологічним проектом, спрямованим на формування третього центру впливу всередині демократичної коаліції, і ніколи не мала електоральних перспектив. «Найбільша проблема демократичної коаліції в тому, що в ній не два, а три учасники, — роль третього учасника намагається грати секретаріат Президента», — сказав депутат. Він вважає, що «Єдиний центр» — це спроба тримати коаліцію під постійним шантажем шляхом неголосування за прийняті демократичною коаліцією рішення.

Тарас Стецьків наголосив, що представники фракції «НУ—НС», які входять у партію «Єдиний центр», не можуть розвалити коаліцію, вийшовши з неї, оскільки на їхнє місце прийдуть інші люди за списком, проте можуть паралізувати її діяльність. На його думку, якщо Президент України хоче паритетних відносин із БЮТ у рамках демократичної коаліції, а також поліпшити свої позиції в суспільстві, то повинен визнати діяльність «Єдиного центру» невдалою.

Водночас, на його думку, створення партії «Народна самооборона» на основі аналогічного громадського об’єднання дасть змогу зміцнити демократичну коаліцію. «Такий крок укріплює єдність коаліції і об’єктивно сприяє відновленню паритету у відносинах із БЮТ», — сказав він. За його словами, на травень цього року запланована загальноукраїнська конференція «Народної самооборони», де дискутуватиметься необхідність та доцільність відповідного кроку.