З 11 по 13 квітня цього року вперше в історії вітчизняного спорту у Черкасах, в одному з найкращих тенісних клубів країни — спорт-готелі «Селена» відбудеться матч турніру Кубка Девіса у другій групі Євро-Африканської зони між національними збірними України та Єгипту.

Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, віце-президент Федерації тенісу Павло Костенко наголосив, що завдяки Мінмолодспорту та підтримці спонсорів турнір буде проведено на високому рівні і жодних проблем не передбачається. Окрім того, він повідомив, що з метою популяризації тенісу ухвалено рішення зробити вхід на матч вільним.

Павло Костенко розповів також про те, що, на жаль, не буде прямої телевізійної трансляції матчу. Але проведено перемовини з Національною телекомпанією і матч висвітлюватиметься детально, хоча і не в прямому ефірі. Павло Костенко визнав, що забезпечення прямої трансляції вимагає надто великих коштів. Тому Федерація вирішила її не фінансувати.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначив, що приємно, коли визначні спортивні події відбуваються не лише в столиці. Міністр висловив переконання, що матч буде цікавим, тому що Кубок Девіса фактично є командним чемпіонатом світу серед чоловіків. Його історія налічує більш як сто років. Цього року в розіграші візьмуть участь 127 збірних з 5 континентів.

Вл. інф.