Представники рівненської школи спортивних танців серед спортсменів на візках Іван Сівак і Надія Вербицька привезли з турніру Кубка світу, який проходив у місті Боксмеєр (Нідерланди), золоті медалі.

— На Кубок світу своїх представників прислали одинадцять країн, — розповідає Іван Сівак. — Дуже хороша школа такого танцю у Польщі, тому й дві пари з цієї країни склали нам гідну конкуренцію. Але нам вдалося випередити їх, здобувши перше місце, було дуже приємно чути Гімн України на нашу честь. Ми з Надією змагалися у категорії «Дует» (це коли обидва спорсмени танцюють на візках) — виконували латино-американські танці.

Успіх до цієї мужньої подружньої пари, яку тренує Влада Костак, прийшов завдяки їх оптимізму, великому життєлюбству і наполегливості. Адже Іван та Надія для тренувань у спортзалі «Інваспорту» доїжджають до Рівного чимало кілометрів, проводять тут по чотири і більше годин. Кажуть, що за танцями забувають про хвороби, негаразди, пам’ятають тільки про кохання одне до одного.

Зараз танцювальна пара готується до чемпіонату світу зі спортивних танців серед спортсменів на візках, який відбудеться у жовтні в Білорусі. Хочуть, як зізналися, утримати своє лідерство, що в умовах жорсткої конкуренції буде нелегко.

Рівне.

На знімку: переможці турніру Кубка світу зі спортивних танців серед спортсменів на візках Надія Вербицька та Іван Сівак.

Фото Тетяни РОЙЧУК.