«Я до всіх політичних заяв ставлюся спокійно», зазначив Арсеній Яценюк під час зустрічі з журналістамим регіональних ЗМІ. Та він переконаний, що, не знаючи і не шануючи історію, не можна побудувати майбутнє. Справді, під час голодомору загинуло багато людей інших національностей, але переважна більшість — українців. Про це свідчать численні факти, наголосив Арсеній Яценюк. На його переконання, парламенти обох країн — Росії та України — мають виступити зі спільною заявою щодо голодомору.

Така зустріч потрібна для того, щоб журналісти регіональних ЗМІ мали змогу отримати інформацію з перших рук, а не з центральних ЗМІ, пояснив глава парламенту. До того ж такі зустрічі об’єднують схід і захід країни.

Насамперед журналістів цікавили, окрім реакції Арсенія Яценюка на заяву російських політиків щодо голодомору 1932-33 років, питання підготовки до Євро-2012 і результати візиту Голови Верховної Ради до Москви.

На запитання журналістів стосовно затвердження російської мови як другої офіційної, глава парламенту відповів російською мовою. «То, что я говорю на русском языке, — лучший ответ». Коли приходиш на книжковий ринок, бачиш скрізь російськомовні видання, виникає запитання, що робити з українською мовою, зауважив він. Голова Верховної Ради переконаний, що спочатку потрібно створити належні умови для розвитку рідної мови, а вже потім говорити про російську. До того ж глава парламенту вважає, що мовної проблеми як такої немає, а є проблема освіченості людини, яка не хоче вивчити ще одну мову — українську. Щодо Євро-2012, то, за словами Арсенія Яценюка, містам, які прийматимуть Євро, не потрібно надавати якісь преференції. Натомість у державному бюджеті мають бути передбачені видатки на проведення заходу. «Навіть якщо залишити всі податки на місцях, це не змінить ситуацію: Євро-2012 має опікуватися держава», переконаний Голова Верховної Ради.