Безперечно, головними подіями тижня стали візит в Україну президента США Джорджа Буша та саміт країн НАТО в Бухаресті. Ці дві події спричинили відповідну реакцію політичних сил і в Україні. Тон задавали комуністи. Два дні вони збирали прихильників лівих сил на майдані Незалежності. Дехто з них пробував прорватися навіть до секретаріату Президента на Банковій, коли там зустрічали високого заокеанського гостя. А також організували і провели міжнародну конференцію, в якій взяли участь делегації із 14 країн.

У четвер своєрідну антинатовську естафетну паличку підхопила Партія регіонів. Щоправда, із залученням —чомусь — так званих співаків з Російської Федерації. Однак, як і у випадку з лівими, ці акції були не вельми чисельні. На відміну, скажімо, від минулорічних подій, коли Президент вирішив припинити повноваження парламенту п’ятого скликання.

Фішкою тижня став лист Президента України Віктора Ющенка Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко і її відповідь главі держави. Про це детально «Голос України» розповідає у сьогоднішньому числі. Звернемо увагу на інше. Лист з’явився після того, як керівник уряду попередив глав обласних державних адміністрацій про те, що тим доведеться звітувати про роботу на засіданні Кабінету Міністрів. Таким чином прем’єр недвозначно дала зрозуміти, хто в домі господар. Відтак можемо констатувати, що протиріччя між Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко загострюються. Однак, зауважимо, відставки прем’єра не буде — вона повинна випити свою чашу до дна.

Окрім того, триває дискусія і щодо мети створення нової партії «Єдиний центр». Хоча поведінка народних обранців з фракції «Наша Україна — Народна самооборона» нагадує ритуальні танці.

Як і обіцянка висунути на посаду київського голови єдиного кандидата. Сьогодні уже зрозуміло — його не буде. Щоправда, кому віддадуть перевагу кияни — невідомо, хоча вже майже 70 відсотків мешканців столиці заявили, що візьмуть участь у виборах нової міської влади.