У червні цього року в Берліні пройде третій День України в німецькому Бундестазі, під час якого парламентаріям буде презентовано програму партнерства для нашої країни. Про це йшлося під час зустрічі у Києві народного депутата, голови правління Українсько-німецького форуму Анатолія Кінаха з головою правління Німецько-українського форуму, президентом земельного парламенту (ландтагу) землі Саксонія-Ангальт Дітером Штайнеке.

Як наголосив під час зустрічі Анатолій Кінах, проведення дня України в Німеччині стало традиційним форматом для налагодження співпраці між українськими та німецькими парламентаріями, підприємницькими і громадськими структурами. За його словами, у листопаді 2007 року під час проведення дня економіки України у Магдебурзі відбулася конструктивна дискусія сторін щодо спільної розробки проектів у галузі енергоефективності, будівництва, машинобудування, виготовлення транспортної техніки, виставкової діяльності.

Як повідомив Дітер Штайнеке, у ході проведення у червні третього Дня України в Бундестазі буде презентовано напрацьовану зусиллями УНФ та НУФ програму партнерства для України «Разом будуємо європейський дім». Вона передбачає спільні українсько-німецькі партнерські ініціативи в напрямах розвитку екології, енергетики, побудови моделей місцевих програм.

За словами Анатолія Кінаха, от уже майже десять років громадські організації Українсько-німецький і Німецько-український форуми працюють заради розвитку партнерських стосунків, поширення економічних та культурних зв’язків між Україною і Німеччиною.

Людмила ВОЛОДИМИРСЬКА.

У зв’язку з виключенням зі списків вважати недійсними посвідчення помічників-консультантів народного депутата України Грицака В. М.:

Сергієнка Юрія Вікторовича (номер посвідчення 98/10),

Карапетяна Гєворка Ашиковича (номер посвідчення 98/29).

Управління кадрів.