Турнірна хроніка

Футбол. Кубок УЄФА. 1/4 фіналу. Перші матчі. 3 квітня.

«Байєр» (Німеччина) — «Зеніт» (Росія). 1:4. Леверкузен. «Байарена». 22 500 глядачів. Голи: Кісслінг, 33 — Аршавін, 20, Погребняк, 52, Анюков, 61, Денисов, 64.

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Спортінг» (Португалія). 0:0. Глазго. «Айброкс». 48 923 глядачі.

«Баварія» (Німеччина) — «Гетафе» (Іспанія). 1:1. Мюнхен. «Мюнхен Арена». 62 000 глядачів. Голи: Тоні, 26 — Контра, 90.

«Фіорентина» (Італія) — ПСВ (Нідерланди). 1:1. Флоренція. «Артеміо Франкі». 34 317 глядачів. Голи: Муту, 56 — Куверман, 63.

* * *

Після відставки Сергія Ященка з посади тренера донецького «Металурга» команду очолив болгарський фахівець Нікола Костов. Про це повідомляє офіційний сайт «Металурга». Костов до цього тренував вірменський «Бананц».

Херсон

Житимуть у «козирних» готелях

Плавучий готель для учасників і гостей майбутнього футбольного чемпіонату незабаром вирушить до Києва Дніпром. Його вже збудували на Херсонському суднобудівному заводі «Паллада». Споруда має чотири палуби, її довжина — майже 140 метрів. До кінця року слідом за першим мають попливти іще два судна-готелі, щоправда, трохи менші.

Замовником транспорту-житла є київська фірма «Козирна карта». Оздоблювальні роботи та всіляку «начинку» в усіх трьох готелях виконають уже в Києві.

Алла БРУСИЛОВА.

Севастополь

Психолог став гросмейстером

Шахи. Найвеселіший день року для севастопольського шахіста Ігоря Смирнова став ще й найрадіснішим: Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) присвоїла двадцятирічному спортсмену звання міжнародного гросмейстера. Ігор захопився грою в шахи у п’ятирічному віці. За три роки прийшов у дитячо-юнацький клуб «Оптиміст» до тренера Леоніда Акулова. Захищаючи спортивну честь рідного міста на всеукраїнських і міжнародних чемпіонатах і турнірах, Ігор Смирнов у десять років виграв дитячу першість Севастополя й одержав перший розряд. Під керівництвом тренера В’ячеслава Мурашка уже в 13 років отримав звання міжнародного майстра.

Серйозні заняття шахами не перешкодили Ігореві закінчити школу з золотою медаллю. Сьогодні Смирнов навчається на психолога в Севастопольському міському гуманітарному університеті.

Микола МАГДИЧ.