Виборча кампанія у столиці потроху набирає обертів. Політичні сили визначаються з кандидатами на посаду столичного градоначальника, консультуються та ведуть переговори з імовірними союзниками.

Одним із перших заяву про намір балотуватися на посаду київського міського голови до Центрвиборчкому подав лідер Європейської партії Микола Катеринчук. Щоправда, не як єдиний кандидат від демократичної команди, а як самовисуванець. Водночас він повідомив, що очолювана ним партія, швидше за все, до Київради піде у блоці з іншими політичними силами. Наразі до восьмого квітня партія проводитиме консультації з цього приводу.

Із кандидатом на посаду міського голови вже визначився й Блок Литвина. Ним став народний депутат, голова Шевченківської райдержадміністрації Києва Віктор Пилипишин. Відповідне рішення було ухвалене на ІІ етапі 13-ї звітно-виборної конференції Київської міської організації Народної партії.

Наступного тижня з кандидатом обіцяє визначитися й Партія регіонів. Як повідомила народний депутат Ганна Герман, одна з кандидатур вже обговорювалася на раді фракції, але її має затвердити політрада партії.

Сам Леонід Черновецький із реєстрацією не поспішає й запевняє, що встигне це зробити у належний термін.

Наразі, за даними соціологічного дослідження, проведеного «Юкрейніан соціолоджі сервіс» з 22 по 27 березня (опитано 1000 респондентів), чинний міський голова Леонід Черновецький упевнено посідає найвищу позицію серед кандидатів на посаду столичного градоначальника. Його готові підтримати 25,4 відсотка виборців, Віталія Кличка — 21,3, Олександра Омельченка — 10,7. Миколі Катеринчуку голоси готові віддати 7,8 відсотка респондентів, Олександру Турчинову — 4,4, Віктору Пилипишину — 4,0, Юрію Луценку — 3,6, Михайлу Бродському — 2,3 відсотка виборців.

Загалом понад 70 відсотків опитаних киян готові взяти участь у дострокових виборах, не прийдуть до виборчих дільниць 20,2 відсотка. Водночас більш як половина респондентів підтримують рішення Верховної Ради про проведення позачергових виборів у Києві.