Президент України Віктор Ющенко відбув із дводенним робочим візитом до Румунії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Заплановано, що сьогодні в рамках саміту Північноатлантичного блоку в Бухаресті відбудеться засідання Комісії Україна—НАТО на рівні глав держав і урядів. А вчора Генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер повідомив, що альянс переніс остаточне ухвалення рішення про приєднання України і Грузії до Плану дій щодо членства на грудень 2008 року.

У дипломатичних колах Києва підозрювали, що ПДЧ нам навряд чи дадуть, але в якийсь спосіб підвищать рівень співробітництва. «Може, у нас буде Рада Україна—НАТО як у Росії», — жартують песимісти. А серед оптимістів і Президент України, який до останнього вірив у перемогу на саміті.

Віктор Ющенко переконаний, що від поглиблення співробітництва, а в перспективі й приєднання України до НАТО виграють усі сторони. Про це він заявив в інтерв’ю румунській газеті «Евеніментул Зілей». Президент висловив упевненість, що Україна цілком відповідає критеріям, необхідним для надання їй статусу кандидата на членство в НАТО: «Політична стабільність і демократичний розвиток суспільства — це умова апріорі. Але саме в цих питаннях Україна не просто відповідає вимогам і критеріям, а й частково, можна сказати, «випереджає графік».