Учора Конституційний Суд України оприлюднив рішення, яким визнав такими, що не відповідають Конституції, деякі положення Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».

А саме: третє речення частини 3 статті 5 щодо затвердження Президентом складу Координаційної ради та Положення про Координаційну раду; перше речення частини 1 статті 6 щодо підпорядкування Президентові Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; частину 5 статті 6 щодо призначення та звільнення Президентом голови Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, її членів; перше речення частини 12 статті 6 щодо затвердження Президентом Положення про Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

Також визнано неконституційними положення статті 1 Указу Президента України «Про Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку» щодо затвердження Положення про Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку. Зазначені положення втрачають чинність з дня ухвалення цього рішення судом.