Із пропозицією відкликати з числа народних депутатів Юрія Одарченка до керівництва Блоку Юлії Тимошенко звернулися мешканці міста Берислава, що на Херсонщині.

Таке рішення ухвалено на загальних зборах громадян, протокол яких передано до «Голосу України». Виборці також просять голову партії ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко припинити повноваження Юрія Одарченка на посаді голови Херсонської обласної організації. Варто зазначити, що виступи рядових членів БЮТу вже не раз з’являлися в херсонських ЗМІ з метою привернути увагу до внутріпартійних проблем у керівних органах обласного осередку.

На одностайне переконання виступаючих на зборах у Бериславі, голова обласної партійної організації (цитуємо протокол) «використовує посаду в корисливих цілях з метою мати особисто керовану обласну партійну організацію, порушує Закон України «Про звернення громадян», статут партії ВО «Батьківщина», не терпить критичних зауважень на адресу роботи обласної партійної організації, не бере до уваги думку членів партії та безпідставно виключає з лав тих, хто не згоден з його методами керування. Тим самим Юрій Одарченко порушує основний лозунг партії «Справедливість є, за неї варто боротися!» Такі дії, на думку учасників зборів, дискредитують ідеї, проголошені у передвиборній програмі партії, та компрометують виборців Херсонщини, що віддали свої голоси за Блок Юлії Тимошенко.

Учасники зборів наполягають у своєму зверненні на проведенні в лавах херсонського обласного осередку «Батьківщини» негайного переобрання на посаду голови іншої особи з дотриманням усіх статутних вимог.

Херсон.