Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має намір запровадити практику звітування голів обласних та районних держадміністрацій про виконану роботу. Про це вона повідомила під час учорашнього засідання Кабміну.

«Достатньо часу було — три місяці, щоб налагодити роботу і надати чіткий результат своєї діяльності. Я хочу попередити всіх керівників державних адміністрацій, передусім обласних, щоб вони готувалися до таких звітів», — зазначила глава уряду. За словами Ю. Тимошенко, кожен показник роботи голів адміністрацій буде ретельно вивчено, і їх запрошуватимуть на засідання уряду для того, щоб провести двосторонню дискусію. «З одного боку уряд поставить питання щодо результатів діяльності, а з другого — слухатиме, дослуховуватиметься до проблем кожної області і враховуватиме проблеми області й у побудові змін та доповнень до державного бюджету, і, власне, в політиці уряду, одним із пріоритетів якої є розвиток регіонів», — підкреслила вона.

Під час учорашнього засідання Кабмін ухвалив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу. За словами прем’єра, в документі окреслено цілий комплекс питань, пов’язаних з визначенням сучасних пріоритетів роботи підприємств та наукових установ, які виготовляють військову техніку, спеціальне технічне обладнання та запчастини до неї.

Ю. Тимошенко вважає, що виконання стратегії дозволить вийти на новий сучасний рівень виробництва обладнання з використанням високотехнологічних розробок та новацій. А це, в тому числі, зробить дуже істотний крок до переходу на високопрофесіональну контрактну армію. Також уряд розглянув пріоритетні напрями торговельно-економічного співробітництва з Російською Федерацією. Ю. Тимошенко повідомила, що 18 квітня відбудеться візит до України російської урядової делегації на чолі з Прем’єр-міністром В. Зубковим, у ході якого пройде чергове засідання міждержавної комісії з торговельно-економічного співробітництва.

На знімку: міністри внутрішніх справ — Юрій Луценко, транспорту і зв’язку — Йосип Вінський, фінансів — Віктор Пинзеник.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.