Міський голова Дніпродзержинська Ярослав Корчевський заявив, що домагатиметься надання законодавчо визначеного особливого статусу для міста. Зокрема, у зв’язку з катастрофічним станом забруднення Дніпродзержинська шкідливими викидами металургійних, коксохімічних, машинобудівних та інших підприємств, уранових відстійників, які руйнують довкілля та водний режим Дніпра.

Один із перших виконкомів за участю новообраного керівника вже дав доручення шляховикам та управлінню міськДАІ привести до ладу занедбану систему дорожніх знаків та налагодити світлофорну схему у шляховій інфраструктурі індустріального міста. Уже розпочато роботу з усунення безладу в земельному питанні — буде проведено інвентаризацію та складено перелік земельних ділянок, виділених під забудову протягом останніх двох років. А «гаряче» управління комунальної власності Дніпродзержинська підпорядковуватиметься винятково міському голові. Принаймні так вирішив виконком міськради.

Водночас передбачено скласти уточнену схему дислокації пунктів приймання металобрухту і вжити термінових заходів із зменшення їх кількості (із 170 до 4), а також інвентаризувати заклади грального бізнесу, що заполонили місто. А щоб дієвість виконавчих структур була ефективніша і підконтрольна територіальній громаді, відновлюється телефонна служба «005» з оперативного реагування на скарги громадян.

Дніпропетровська область.