Турнірна хроніка

Футбол. Ліга чемпіоні. 1/4 фіналу. 1 квітня. Перші матчі.

«Рома» (Італія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:2. Рим. «Стадіо Олімпіко». 60 931 глядач. Голи: Роналду, 39, Руні, 66.

«Шальке-04» (Німеччина) — «Барселона» (Іспанія). 0:1. Гельзенкірхен. «АуфШальке Арена». 53 951 глядач. Гол: Кркіч, 12.

Футзал. Харків. Збірна України здобула перемогу у першому матчі плей-оф до чемпіонату світу. З рахунком 3:1 вона переграла збірну Угорщини. У нашій команді відзначилися Рогачов, Зам’ятін і Макаєв. Матч у відповідь відбудеться за тиждень на майданчику суперника.

Хокей. Бровари. І другий контрольний матч збірної України проти російського клубу «Торпедо» з Нижнього Новгорода також завершився внічию. Цього разу — 2:2. За українську команду закинутими шайбами відзначилися Дяченко та Касянчук.

Отже, київський етап підготовки нашої національної команди завершився. Учора в столиці відбулися урочисті проводи збірної України, котра після цього вирушила до Хабаровська. Там вона тренуватиметься, проведе контрольну зустріч. І вже після цього перелетить до Саппоро (Японія), де візьме участь у чемпіонаті світу в групі В. Нагадаємо: за суперників українські хокеїсти матимуть збірні Хорватії (матч відбудеться 13 квітня), Естонії (14 квітня), Литви (16 квітня), Японії (18 квітня) та Угорщини (19 квітня).

Бази вже готові

Футбол. На сьогодні в Донецьку для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році вже готові спортивні бази для футболістів. Про це повідомив на прес-конференції донецький міський голова Олександр Лук’янченко.

«Спортивні, тренувальні бази готові. База «Металурга», бази «Шахтар-1», «Шахтар-2», «Шахтар-3» готові до прийняття футбольних команд», — сказав міський голова, відповідаючи на запитання, що вже готове в місті для проведення міжнародного чемпіонату. Крім того, за його словами, «перші п’ять автобусів для перевезення команд повинні прийти в місто найближчим часом». «До проведення Євро-2012 готується інфраструктура, і новий стадіон «Шахтар» будується на повний хід», — зазначив пан Лук’янченко.

Чемпіонку залишили вдома

Спортивна гімнастика. Сьогодні у Франції стартує чемпіонат Європи. До складу збірної України не потрапила чемпіонка світу Ірина Краснянська. А за нагороди боротьбу поведуть: Аліна Козич, Дарина Згоба, Марина Проскуріна, Валентина Голєнкова та Анастасія Коваль.