Наприкінці минулого тижня через відсутність кворуму не була відкрита чергова сесія Сумської обласної ради. Із 88 депутатів на неї прибули лише 42. Зірвали сесію члени фракцій БЮТ та «НУ—НС».

З’ясувалося, що «опозиціонери» з БЮТ та частина «НУ—НС», що приєдналася до них, захотіли кулуарним методом відправити у відставку голову обласної ради В’ячеслава Шапошніка (до речі, бютівця). Щоправда, офіційного пояснення депутати ще не оприлюднювали.

— Наші політичні опоненти в черговий раз захворіли на весняний політичний авітаміноз, — прокоментував ситуацію один із депутатів-регіоналів. У коаліції просто руки чешуться обирати, розвалювати, а потім знову... переобирати.

Схоже, «авітаміноз» депутати облради підхопили у своїх молодших колег із Сумської міськради. За два дні до обласної сесії дві найпотужніші депутатські фракції в міськраді — БЮТ та «НУ—НС» — ініціювали відставку міського голови Сум Геннадія Мінаєва. Однак для перемоги не вистачило одного голосу. Через тиждень вони знову планують розглянути питання про дострокове припинення повноважень градоначальника.