Тур завершено

Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 23-й тур. 31 березня.

«Дніпро» — «Ворскла». 1:0. 5 000 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Гол: Самодін, 61. Вилучено Андрієнка («Дніпро», 77, два попередження).

Це був завершальний поєдинок туру. Нелегка перемога дала змогу дніпропетровцям закріпитися на третьому місці. Та й відстань від лідерів у «Дніпра» мінімальна. «Динамо» має 54 очки, «Шахтар» — 53 (гра в запасі), «Дніпро» — 51. А віддак, боротьбу за «золото» реально продовжують оці три клуби.

Будуть палаци,буде хокей...

Бровари. Національна збірна України з хокею, котра готується до чемпіонату світу в Японії, провела перший спаринг. Підопічні Володимира Голубовича зіграли внічию 1:1 з клубом російської Суперліги «Торпедо» (Нижній Новгород). У складі синьо-жовтих закинутою шайбою відзначився Касянчук. Учора суперники провели ще одну контрольну зустріч. Розповідь про неї — в наступному числі нашої газети.

А оця інформація, гадаємо, порадує прихильників хокею в Україні. До кінця літа нинішнього року в Харкові відкриється новий хокейний палац. Про це на прес-конференції, присвяченій завершенню чемпіонату країни, заявив міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко. За його словами, до 1 вересня відкриють чотири нових палаци: у Харкові, Донецьку, Калуші та Херсоні.

«Окрім того, уже цього року планується почати будівництво ще 10—12 льодових майданчиків. Держава готова витратити на це кошти, але необхідна участь і місцевої влади. На сьогоднішній день бажання долучитися до реалізації цього проекту висловили десять міст. Але я упевнений: коли буде завершене будівництво хокейного палацу в Харкові, голови міських рад вишикуються в чергу», — зазначив пан Павленко.