Захист від неякісних продуктів

Народний депутат України Юрій Кармазін (на знімку) провів у Чернігові прес-конференцію з проблем законодавчого забезпечення системи сертифікації. Парламентарія турбує і викриття лобістських груп міжнародних фінансових корпорацій, які прагнуть пристосувати правове поле України під власні вигідні їм стандарти.

Саме це впливає на масовий прорив на вітчизняний ринок неякісних продуктів, шкідливих для здоров’я людей. Ю. Кармазін повідомив, що вивчав і ситуацію із незаконним виділенням земель у Козелецькому районі. Його також занепокоїло те, що у більшості з 22 районів уже тривалий час немає голів райдержадміністрацій.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чернігів.

Віталій Кличко балотуватиметься

Учора відомий український боксер Віталій Кличко подав у київську міську територіальну виборчу комісію заяву про намір балотуватися на посаду столичного голови. «Я висуваюся від киян, не будучи представником жодної з політичних сил чи партій», — заявив він журналістам. Водночас повідомив, що веде переговори з представниками всіх головних політичних сил про висування єдиного кандидата.

Прем’єр очолить список БЮТ

Сьогодні відбудеться засідання фракції БЮТ за участю політради блоку, на якому може бути оприлюднено кандидатуру на посаду міського голови. Про це на прес-конференції розповів народний депутат, член фракції БЮТ, керівник київської організації ВО «Батьківщина» Анатолій Семинога.

Він зауважив, що офіційно кандидатуру затверджуватимуть на міжпартійній конференції, проведення якої заплановано на 11—12 квітня.

Окрім того, народний депутат повідомив, що триває формування списку БЮТ для участі у дострокових виборах до Київської міської ради. «Відомі перші два місця в п’ятірці. Перша буде Юлія Тимошенко, другий — Олександр Турчинов», — сказав Анатолій Семинога.

Як повідомила керівник фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, влада міста недовиконала місцевий бюджет на 2007 рік у розмірі 1 млрд. 200 млн. грн.

Вона наголосила, що фракція наполягає, аби це питання було розглянуте на позачерговій сесії Київради, яке має відбутися 10 квітня.

Сергій МЕЛЬНИК.

У зв’язку з виключенням із списків вважати недійсними посвідчення помічників-консультантів народного депутата України Яценка А. В.:

Чебаненка Сергія Павловича (номер посвідчення 254/07),

Гаврилова Ігоря Вікторовича (номер посвідчення 254/20),

Подлуцького Антона Олеговича (номер посвідчення 254/25).

Управління кадрів.