Учора народний депутат України Петро Симоненко розповів журналістам про підготовку лівих сил до зустрічі Президента США Джорджа Буша.

За словами лідера українських комуністів йому відомо, що на території нашої країни приземлилося 27 американських військових літаків і 800 осіб з охорони президента США.

Причину критики прагнення керівництва України вступити в Північноатлантичний союз П. Симоненко пояснює тим, що такий крок призведе до знищення армії й оборонної промисловості України. Позицію КПУ розділяють і підтримують щонайменше вісім політичних партій, які в понеділок привели своїх прихильників на майдан Незалежності. «Мітингувальників буде не менше десяти тисяч, і весь майдан буде заповнений», — пообіцяв журналістам П. Симоненко.

І хоча офіційно акція протесту була призначена на 14.00, уже до обіду на майдані зібралися люди під прапорами КПУ, СПУ, блоку Вітренко й ін. В очікуванні виступу політичних лідерів організатори акції розважали тих, хто зібрався, виголошенням лозунгів та патріотичними піснями, читанням віршів.

На початок мітингу кількість протестувальників значно зросла, хоча вочевидь і не дотягнула до озвученої очільником КПУ цифри — за оцінками знайомих журналістів, зібралося не більш як п’ять тисяч.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.