З вибором професії жодних проблем у Кирила не було. Купив фальшиве посвідчення, акуратно вклеїв своє фото, заповнив, поставив першу ліпшу печатку — й готово! Так з’явився на світ псевдопрацівник Служби безпеки України.

Першу спробну операцію Кирило провів у дитячому садку, розташованому в кварталі Шевченка Луганська. Коли медсестра побачила респектабельного молодика, котрий відрекомендувався співробітником СБУ і показав своє посвідчення, в неї не виникло ніякої підозри. Тим паче, що гість із заклопотаним виглядом дістав із теки якісь документи, показав їх медсестрі й виклав суть справи. За його словами, правоохоронці шукають жінку, зображену на фотографії, яка причетна до скоєння злочину. Зображена жінка дівчині була незнайома, і тоді «співробітник СБУ» попросив показати ксерокопію іншим працівникам дитсадка. Залишивши чоловіка в своєму кабінеті, медсестра поспішила виконати його прохання, а коли повернулася, кімната була порожня. Разом із гостем пропав і мобільний телефон, який лежав на столі.

Через місяць історія повторилася в торгово-кулінарному ліцеї. Тут була інша «справа». До заступника директора звернувся «співробітник СБУ» із проханням надати йому списки учнів минулих років. Коли керівник висловив подив, гість пояснив, що займається розслідуванням випадку викрадення людини в Києві й нібито одна з випускниць ліцею до цього причетна. Грамотна мова, благопристойна поведінка, респектабельний вигляд молодої людини теж не викликали в заступника директора недовіри. Не гаючи часу, він вирушив шукати списки випускників, залишивши гостя у своєму кабінеті. А коли повернувся — ні гостя, ні мобільного телефону.

Далі Кирило вирішив виступити в новому амплуа і вибрав для себе роль міліціонера-кінолога. Одне слово, змінив професію. Допоміг випадок. Як він розповідає, одного разу знайшов кимсь загублене службове посвідчення співробітника міліції і одразу вигадав нову виставу. На початку січня він з’явився у фітнес-клубі в кварталі Вільховому і, пред’явивши посвідчення, попросив мобільний телефон, щоб зробити один «дуже важливий оперативний дзвінок», оскільки свій, на жаль, розрядився. Дівчина-адміністратор, мигцем подивившись на посвідчення, не помітила, що там уклеєно фотографію зовсім іншої людини. Взявши чужий телефон, Кирило сценічним жестом вставив у нього свою картку і набрав номер. Вихована дівчина зайнялася своїми справами, не звертаючи уваги на «стража порядку». А тому саме це й було потрібно: він одразу зник з дорогим телефоном. Через тиждень Кирило зіграв таку саму роль з дівчиною-барменом у кафе. Потім готувався до нової ролі, але «колегу» зупинили працівники міліції. Усі викрадені «мобілки» вони розшукали і повернули їх власникам. Тепер талант респектабельного Кирила оцінюватимуть статтею Кримінального кодексу України.

Луганськ.