Учора Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звітувала перед суспільством про результати діяльності Кабміну за 100 днів. Вона звернула увагу на те, що її уряд отримав у спадок від попереднього «господарство, яке мало рекордну інфляцію за останні роки». Водночас, Ю. Тимошенко запевнила: уже за півроку рівень інфляції припинить зростати.

— У 2007 році інфляція становила майже 17 відсотків, — сказала голова уряду. — Ми розробили антиінфляційні заходи, і в нас є всі шанси протягом п’яти—шести місяців забути про це ганебне явище.

Прем’єр-міністр звернулася до людей з проханням не запасати продукти і реагувати на зростання цін адекватно, оскільки «інфляція в країні — це абсолютно тимчасове явище».

Юлія Тимошенко заявила, що реальні доходи громадян, заробітна плата і пенсії зросли. Уряд зробив «справжню диференціацію пенсій», прибравши «безпрецедентну несправедливість», запевнила прем’єр. І пообіцяла, що з квітня мінімальна пенсія становитиме 481 гривню і вже не буде менша за прожитковий рівень. Наступний крок до збільшення пенсій заплановано зробити у жовтні. Тоді ж запровадять нову вартість робочого стажу для пенсіонерів.

Звітуючи про діяльність свого уряду, Юлія Тимошенко говорила про зростання ВВП, детінізацію і послідовне зростання економіки, а також «унікальне явище» — профіцит бюджету, завдяки якому країні не доведеться позичати грошей.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.