Комп’ютер і набір для столярства отримали днями від Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка два братики — Богдан Дмитрик і Василь Мельник, мешканці села Ямниця Тисменицького району на Івано-Франківщині.

Хлопчики виховувалися без батьків, а в грудні минулого року, після смерті від невиліковної недуги матері, залишилися круглими сиротами. Подарунок, який вручав перший заступник керівника апарату — керуючий справами Верховної Ради Володимир Шекера, приймав старшенький — Богдан (він опановує столярське ремесло в Івано-Франківському вищому художньому професійному училищі, куди щодня дістається із свого села). Меншого, Василька, вдома не було — саме зараз він відпочиває в «Артеку», куди зміг поїхати завдяки путівці, наданій районною владою.

Нині хлопці мешкають у хаті разом із 83-літньою бабусею Євдокією, інвалідом першої групи, яка практично нічого не бачить. Жінка не може нахвалитися онуками. Каже, сама господарювати вже не може, тож хлопчикам доводиться чимало попотіти. Приміром, Богдан порається біля корови, яку вирішили поки що не продавати. На зиму для худібки заготували провіант, який викидати не хочеться, та й домашнє молоко — як знахідка. Тож доводиться малому господареві її самотужки доїти, бо в бабусі болять руки. Літня жінка пояснює таку працелюбність онуків життєво просто:

— Вони все допомагають, бо я їх люблю, а вони мене.

Звісно, цій родині без сторонньої допомоги не обійтися. Окрім районної влади про родичів не забуває й офіційний опікун — двоюрідний брат матері (хлопці його називають вуйко) Василь Бибик. Його дочка Василина у хатині своїх далеких родичів почувається господинею. Вона буває тут мало не щодня — прибирає, готує їсти...

Представник служби у справах дітей районної адміністрації Сергій Лабузько каже, що родина, яку помітив Голова Верховної Ради, — це лише окремий випадок тих сирітських доль, яких безліч у Тисменицькому районі зокрема, та й по всій Україні загалом. Він запевняє, що трапляються ситуації набагато страшніші, які можуть стати сюжетом для цілих романів.

Цю сім’ю рятує турбота один про одного, працьовитість та... людське милосердя. Інші — ще тільки чекають на нашу з вами допомогу.