Лідер «регіоналів» підтримує євроінтеграційний напрям руху

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії Тімоті Барроу у зв’язку з завершенням його дипломатичної місії в Україні. Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, В. Янукович подякував Тімоті Барроу за його особистий внесок у розбудову двосторонніх відносин. Лідер «регіоналів» відзначив, що Великобританія традиційно підтримувала українські реформи у сферах економіки, розвитку демократії, захисту прав людини.

«Партія регіонів повністю підтримує євроінтеграційний напрям руху України і саме європейська інтеграція, на відміну від євроатлантичної, користується переважною підтримкою громадян України», — сказав В. Янукович. На його думку, в цих умовах було б більш розумно і доцільно сконцентруватися на відносинах з ЄС — новій посиленій угоді, створенні зони вільної торгівлі, спрощенні візового режиму.

«Наша політична сила, — наголосив лідер Партії регіонів, — готова робити все необхідне, щоб Україна досягла успіху на цьому шляху».

Вл. інф.

Питання утилізації нафто-піскової суміші вирішено

24 березня у Керчі під головуванням міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука відбулося засідання урядової комісії з подолання наслідків аварії у Керченській протоці.

Зокрема, одним із питань було поховання та утилізація нафто-піскової суміші, зібраної на узбережжі Керченської протоки та о. Тузла. Ця суміш зараз складована на території Керченського порту і основна проблема утилізації полягає у наявності в суміші органічних інгредієнтів (водоростей, мікроорганізмів тощо).

Тому на засіданні комісії було вирішено утилізувати нафто-піскову суміш за допомогою фізико-хімічної обробки нафтошламів з виготовленням мінерального порошку. В подальшому цей порошок буде використано в автошляховому будівництві. Це рішення підтримало й Міністерство охорони здоров’я як найбезпечніший засіб поховання та утилізації.

Коментуючи рішення урядової комісії, Георгій Філіпчук зазначив, що екологічні проблеми вимагають не тимчасових, а кардинальних рішень, і природоохоронне відомство докладатиме всіх зусиль, щоб цих проблем ставало дедалі менше.

Управління комунікацій Мінприроди.