Футбол. У Києві національна збірна України переграла команду Сербії — 2:0. Це був дебют Михайличенка в домашньому матчі. І, як бачимо, він виявився вдалим. Головне — завершився перемогою. А в цієї «пані», як відомо, завжди добрий настрій. Круглу дату відзначав Андрій Шевченко, котрий проводив 80-й матч за збірну.

— Ми робили те, про що нас просив Олексій Олександрович, — сказав Андрій кореспондентові «Голосу України» після зустрічі. — Гра склалася так, що в нас було вдосталь нагод бити по воротах. Сьогодні всі були зібрані, прагнули показати характер. Діяли швидко, постійно намагалися зіграти на випередження. Отож особисто мені наша сьогоднішня гра сподобалася...

Сам Шевченко зіграв досить добротно і помітно, відзначився забитим м’ячем. Усе почалося з потужного удару Анатолія Тимощука, який Владимир Стойкович дивом перевів на кутовий. Після його подачі м’яч відскочив до Володимира Голайда, і той також приклався з душею. А на лінії воротарського майданчика вже чатував Шевченко, підставив ногу, і м’яч, змінивши напрям, влетів у ворота.

Футбол. Контрольні поєдинки. 26 березня. Франція—Англія. 1:0. Шотландія—Хорватія. 1:1. Білорусь—Туреччина. 2:2. Вірменія—Казахстан. 1:0. Андорра—Латвія. 0:3. Румунія—Росія. 3:0. Іспанія—Італія. 1:0. Португалія—Греція. 1:2. Швейцарія—Німеччина. 0:4. Данія—Чехія. 1:1. Австрія—Нідерланди. 3:4. Швеція—Бразилія. 0:1. Болгарія—Фінляндія. 2:1. Угорщина—Словенія. 0:1. Словаччина—Ісландія. 1:2. Польща—США. 0:3. Бельгія—Марокко. 1:4. Північна Ірландія—Грузія. 4:1. Литва—Азербайджан. 1:0. Чорногорія—Норвегія. 3:1. Боснія—Македонія. 2:2. Естонія—Канада. 2:0. Ізраїль—Чилі. 1:0. Мальта—Ліхтенштейн. 7:1. Люксембург—Уельс. 0:2.

Україна—Сербія. 2:0. Голи: Шевченко, 54, Назаренко, 58.

Україна: Кернозенко, Несмачний, Чигринський, Мандзюк, Допілка, Тимощук, Шевченко (Гладкий, 88), Голайдо (Воробей, 89), Гусєв (Гай, 57), Воронін (Мілевський, 77), Назаренко. Тренер — Олексій Михайличенко.

Сербія: Стойкович, Рукавіна, Відич (Рніч, 74), Іванович, Лукович, Сміляніч (Ковачевич, 83), Станкович (Янкович, 73), Кузманович, Сулеймані (Тошич, 83), Лазович, Жигіч (Саша Іліч, 70). Тренер — Мирослав Джукіч.

Попереджено: Лазовича, 32, Жигіча, 61, Вороніна, 74.

Арбітр — Роман Лаюкс (Латвія).

Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 10 000 глядачів. 3 градуси.

Другий гол став наслідком красивого удару Сергія Назаренка метрів з сімнадцяти. Йому м’яч скинув активний і дуже корисний Андрій Воронін. Наставники обох команд, зрозуміло, мали різний настрій. Але з представниками ЗМІ обоє спілкувалися охоче.

Мирослав Джукіч:

— Ми не можемо бути задоволені результатом і грою. Зрозуміло, зробимо висновки. Позитивне те, що ми набули досвіду. Але прикро, коли пропускаємо, то починаємо нервувати.

— Чи сьогоднішній стартовий склад найсильніший?

— У нас завжди грають кращі.

— Ви не вважаєте, що ваші лідери зіграли надто слабко?

— Якщо команда програє, завжди хтось винуватий.

— За присутності Неманья Відича та Браніслава Івановича Горан Гавранчич не має шансів потрапити в збірну?

— Горан входить тільки до розширеного списку кандидатів, як і Мілош Нінкович.

— Чому ви не запрошуєте сербів із чемпіонату України?

— То наші суто внутрішні справи. Я не хотів би це коментувати.

Олексій Михайличенко:

— Порадувала налаштованість, велике бажання грати наших футболістів. Ніхто не випав із гри, у другому таймі ми змогли додати у швидкості. А в першому — траплялися тактичні помилки, тоді серби виглядали гостріше. Але після перерви ми зуміли додати в усіх компонентах, зокрема, в швидкості, у грі на випередження. Виявили характер. Стали монолітнішими, динамічнішими. Однаково надійно діяли в обороні і нападі. Гадаю, що вдало дебютував Голайдо. Головне — не знітився.

— Справді, в першому таймі наша команда не завжди відзначалася зіграністю...

— Зважте, що у нас з’явилися нові виконавці, почали діяти нові сполучення. А на підготовку мали лише день! Але попри все, як на мене, лінія оборони зіграла надійно. Радий, що вона не припустилася грубих помилок, особливо в другому таймі. І це заслуга всієї команди.

— Як оцінюєте гру Шевченка?

— Він виконав великий обсяг роботи, забив м’яча, показав загальний високий рівень гри. Зовсім непомітно було, що Андрій багато пропустив і не мав ігрової практики.

— Чи влилися в колектив Мандзюк і Допілка?

— Мандзюк діяв надійно й мобільно. Допілка здатний більше зробити в атаці, але серби своїми контратаками не дозволили йому підключатися. Одне слово, обоє в команду вписалися нормально.

— Чому так пізно зробили заміни?

— По-перше, був дуже важливий результат. По-друге, хотіли більше дати пограти Вороніну й Шевченку, перевірити їхній стан...

— Сьогодні грав практично основний склад. Як його можна ще підсилити?

— Ті люди, які вийшли на заміну або не змогли зіграти, зможуть підсилити нашу гру й створити необхідну конкуренцію. Але й ті, хто грав у старті, мають чималі резерви і здатні суттєво додати.

На знімку: фрагмент київського матчу.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.