Вшановували лауреатів

Київ. У приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка нагородили «Героїв спортивного року-2007». У номінації «Найкраща спортсменка року» перемогла абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики Ганна Беcсонова. У чоловіків відзнаку «Найкращий спортсмен року» отримав борець Ібрагім Алдатов.

В інших номінаціях переможцями стали: «Найкращий тренер року» — Ірина Дерюгіна. «Найкраща команда року» — жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Олена Хомрова, Ольга Харлак, Ніна Козлова, Галина Пундик). «Сенсація року» — Микита Нестеренко. «Найкращий спортивний організатор» — Григорій Суркіс. «Сильні духом» — Володимир Натальчук. «Меценат спортивного року» — «Кока-Кола Бевериджіз Україна лтд». «Разом з олімпійцями» — Василь Вірастюк. «Чесна гра» — жіноча збірна України з фехтування на шпагах (Єва Виборнова, Надія Казимирчук, Ольга Партала, Яна Шемякіна). «Спортивна слава України» — Ніна Бочарова та Іван Богдан. «Народний вибір» — Володимир Кличко.

Турнірна хроніка

Кульова стрільба. Ріо де Жанейро (Бразилія). Етап Кубка світу. Відомий український спортовець Сергій Омельчук здобув золоту медаль у стрільбі з пістолета на 50 метрів (562 очка). «Срібло» та «бронзу» із результатом 559 очок здобули італієць Франческо та болгарин Кіріяков.

Бокс. Українець Андрій Котельник, котрий минулої суботи завоював титул чемпіона WBA у першій напівсередній вазі в поєдинку проти британця Гевіна Різа, уже знає, з ким хоче зустрітися на рингу наступного разу.

Претендентів два. Перший — власник титулу WBC у першій напівсередній вазі британець Джуніор Уїттер. Котельник заявив, що готовий провести об’єднавчий бій проти цього боксера.

Другий можливий суперник — Ріккі Гаттон. За словами Котельника, він би волів зустрітися з цим популярним і грошовитим боксером. Однак не виключив і проведення реваншу з Уїттером, якщо, звичайно, представники британця запропонують прийнятні фінансові умови. 2005 року Уїттер завдав українському боксерові другої поразки в його кар’єрі, перемігши Котельника за очками.