Ця новенька «Таврія» від учора стала власністю родини Посиснів, яка мешкає в селі Тухолька Сколівського району на Львівщині. Такий щедрий подарунок сім’я отримала від Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка та народного депутата Таріела Васадзе.

Вони за власні кошти придбали автомобіль після того, як почули в телеефірі історію маленької Інесси Посисень. Її горе в тому, що у дівчинки нема ручок і дуже слабкі ніжки. Мама Галина Посисень каже, що дитина може стояти не довше 10 хвилин, потім змушена відпочивати. З околиці, де мешкає родина, за цей час не дістанешся до центру села (туди другокласницю для відпочинку іноді вивозять на візочку). А дівчинка має щомісяця проходити обстеження у Львові. В обласний центр її зазвичай возить бабуся Марта Михайлівна. Літня жінка і дівчинка долали раніше 150-кілометрову відстань на маршрутці, яка йде близько трьох годин. Нині ж, завдяки подарованому автомобілю, яким керуватиме батько Інесси Олег Посисень, ця дорога полегшиться

Бабуся Марта каже, що любить обох своїх онук (в Інесси є ще сестричка Боженка). Однак розуміє, що одна з них потребує особливої уваги. Хоча дівчинка все прагне робити сама. Вона ніжками малює і пише, розчісується і підфарбовує губки. До речі, до наук Інесса має особливу схильність — навчається на відмінно. Родичі кажуть, що в цьому є значна заслуга вчительки Лідії Бабинець, яка приходить на індивідуальні заняття до дівчинки додому.

Новеньку машину родині вручили перший заступник керівника апарату — керуючий справами Верховної Ради Володимир Шекера та представники районної влади. Останні пообіцяли допомагати сім’ї бензином для поїздок у Львів. А Володимир Вікторович передав дівчинці візитку Арсенія Яценюка, який не зміг бути присутнім особисто, але пообіцяв обов’язково завітати до родини Посиснів під час найближчої робочої поїздки у Львівську область. Володимир Шекера запевнив, що подібна благодійність серед народних депутатів не поодиноке явище.

Родина Посисень подякувала за автомбіль зі сльозами на очах. А бабуся Марта несміливо, але все ж наважилася попросити парламентського голову посприяти їм в отриманні квартири у Львові. Адже обстеження, які доводиться проходити Інессі, іноді затягуються навіть на тиждень. Тоді сім’я за власний кошт змушена наймати квартиру у обласному центрі. Володимир Шекера пообіцяв передати прохання Голові Верховної Ради.