У великому холі Запорізької торгово-промислової палати, де через півгодини мав розпочатися перший регіональний форум з розвитку туризму, Мирона Ходу обступили люди. Посипалися запитання — переважно про те, де можна придбати його популярну книжку про здоров’я. Ніяковіючи, Мирон Миколайович пояснив, що з першого видання в нього залишилася тільки одна, й та уціліла випадково. А весь тираж, який налічував тисячу примірників, розійшовся миттєво. Тож треба трішки почекати — на початку квітня в Дніпропетровському видавництві «Зоря» має вийти друге, доповнене й перероблене, видання книги «Я хочу і буду здоровим», як на нинішні часи, пристойним накладом у 5 тисяч примірників. А поки що є тільки сигнальний...

Про Мирона Ходу ми вже розповідали на сторінках «Голосу України». Працює він директором оздоровчого комплексу санаторного типу «Приморський» на Азовському узбережжі, а став відомим в Україні та близькому зарубіжжі завдяки організованій ним школі здоров’я «Золота рибка», куди залюбки приїжджають кияни та львів’яни, москвичі й петербуржці, не кажучи вже про донеччан, дніпропетровців чи запоріжців. Пройшовши теоретичний курс та процедури із загального оздоровлення та очищення від патогенних організмів, солей, шлаків, холестерину, жовчних і ниркових каменів, вони з подивом відчувають себе свіжими та бадьорими, незважаючи на солідний вік і задавнені недуги. Тому через деякий час знову їдуть відпочивати у Приморськ, і вже не одні, а з членами своїх родин та друзями.

— Саме слухачі школи попросили мене підготувати такий собі практичний посібник, в якому був би узагальнений наш спільний досвід з оздоровлення організму, — поділився Мирон Миколайович, коли ми відійшли від гурту. — Але в процесі роботи над брошурою виникло стільки запитань, що довелося писати розгорнуту книжку. Судячи з відгуків читачів, мені вдалося популярно викласти, як, працюючи над собою, можна перейти від стану постійного нездужання до доброго самопочуття, поновити життєві сили. Тут усе в комплексі — і духовна складова здоров’я, і механізм очищення організму, й те, як зробити просту питну воду цілющою, і що таке живі продукти та правильне харчування, посильні фізичні навантаження та міцний здоровий сон... У книзі синтезований віковий досвід людства, зокрема, використано набутки українських народних цілителів, індійських йогів, тібетських лам, таких натуропатів, як Кацудзо Ніші, Герберт Шелтон та Норман Уокер, а також напрацювання школи здоров’я Надії Семенової, віртуальної школи здоров’я Геннадія Малахова та інших відомих авторів оздоровчих програм. Адже вчитися одне в одного нам ніщо не заважає.

Частина тиражу другого видання книжки «Я хочу і буду здоровим» поширюватиметься серед слухачів школи здоров’я та відпочивальників ОКСТ «Приморський», але, як і попереднього разу, вона буде доступною запоріжцям, дніпропетровцям, донеччанам та мешканцям інших великих міст. Кияни зможуть придбати її в газетному кіоску в готелі «Турист». А от у розклад занять самої школи здоров’я внесено доповнення. Якщо раніше вона працювала в чотири заїзди, то цьогоріч буде й п’ятий, а заняття розпочинатимуться, відповідно, 10 травня, 2 червня, 25 серпня, 16 вересня та 8 жовтня. Набір у групи обмежений, тому заяви приймаються не пізніше місяця до відповідного заїзду.

Традиційне санаторне лікування здійснюється за двома профілями — захворювання органів дихання нетуберкульозного характеру та захворювання периферичної нервової системи. Віднедавна в «Приморському» почали приймати людей і просто на літній відпочинок. Особливо тут багато сімей з регіонів, що потерпають від наслідків Чорнобильської катастрофи. Тільки завдяки благодатному клімату в Приморську за кілька тижнів діти отримують такий потужний енергетичний заряд, що його вистачає їм до кінця навчального року. Бо чого вартий лише півкілометровий місточок, по якому відпочивальники ходять через лікувальний лиман на пляж, розташований на піщаній косі! Та це не одне достоїнство чарівного куточка на узбережжі теплого й ласкавого Азову, де дивовижним чином поєдналися цілющі властивості морського клімату, степового різнотрав’я та лісопаркової зони. Тож колективам, котрі в результаті реструктуризації виробництва залишилися без власних санаторіїв-профілакторіїв та баз відпочинку, варто було б звернути увагу на «Приморський», тим більше, що в профспілковій оздоровниці їм завжди підуть назустріч.

Контактні телефони Мирона Ходи:

мобільний — 8-067-939-62-62,

службовий — 8-06137-72474,

факс — 0613773240;

сайт: www.goldfіsh.zp.ua

Запорізька область.

На знімку: директор оздоровчого комплексу санаторного типу «Приморський» Мирон Хода.

Фото автора.