Країні потрібен єдиний якісний закон, який регламентував би сферу грального бізнесу та включав у себе всі напрацьовані в цій сфері здобутки. Про це заявила заступник керівника Київської міської державної адміністрації, голова Партії промисловців і підприємців Людмила Денисюк, коментуючи появу останнім часом декількох законопроектів із впорядкування грального бізнесу.

«Я проти того, щоб злободенна тематика життя міст країни, в тому числі у сфері грального бізнесу, становила предмет піар-кампанії чи передвиборних технологій. Не варто влаштовувати змагань законопроектів з болючих тем, щоб завоювати симпатії городян. Зловживання в цьому бізнесі, механізми його впорядкування — істотна соціальна проблема, яку повинні вирішувати професіонали», — заявила заступник міського голови.

Вона нагадала, що нині майже 90 відсотків грального бізнесу столиці перебуває в «тіні». Це означає, що кошти не надходять до бюджету, а в місті процвітає сумнівне підприємництво, яке витісняє з вулиць заклади культури та інші підприємства малого бізнесу, розбещує городян та молодь, виступає як додатковий криміногенний чинник. За другу половину 2007-го і два місяці 2008 року під час перевірок представниками КМДА виявлено сотні порушень, вивезено близько 2500 автоматів. Деякі компанії позбавлено ліцензій на здійснення грального бізнесу в столиці.

«Нам у Києві вдалося дещо зробити. Рік тому Держкомпідприємництва спільно з КМДА було затверджено ліцензійні умови здійснення діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у столиці. Відтоді до ігорних залів обмежено доступ неповнолітніх, забезпечено дотримання порядку в приміщеннях з автоматами. Але на часі зробити наступний крок — прийняти закон, який покладе край використанню незаконних автоматів та тоталізаторів, посилить дозвільні умови ведення цього специфічного бізнесу, відсторонить від гральних автоматів молодь», — наголосила вона.

Людмила Денисюк прокоментувала положення деяких законопроектів, які нині широко обговорює громада, зауважила на їх позитивах та недоліках. Вона переконана, що в закон про гральний бізнес, прийняття якого давно очікує населення, мають увійти всі найкращі напрацювання, апробовані ліцензійними умовами для Києва та річною практикою їх застосування. «Країні потрібен системний та професійний закон, який наведе лад у галузі та захистить населення, молодь від наслідків зловживань у ній», — переконана голова ПППУ.