Якщо буде політична воля, то ринок землі можна запровадити з другої половини 2008 року. Про це заявив народний депутат Роман Ткач (на знімку) на зустрічі з сільськими головами Городенківського району, відповідаючи на запитання щодо впровадження земельної реформи та значення вступу України до СОТ для сільськогосподарської галузі.

Також на часі прийняття закону «Про земельний кадастр». За його словами, неузгодженим наразі залишається питання, хто має вести земельний кадастр (зведену інформацію про земельну ділянку) — Державне агентство земельних ресурсів чи Міністерство юстиції.

Водночас Роман Ткач наголосив, що утворення ринку землі — це тільки частина земельної реформи. «Земельна реформа в Україні триває вже довгих 18 років. Але настане час, коли ми будемо просто змушені провести земельну реформу. Вступ до СОТ, на мою думку, є тим «батогом», який змусить українських політиків закрити всі прогалини в законодавстві», — зазначив народний депутат.

Перспективним напрямом у сільськогосподарському виробництві, за словами Романа Ткача, є вирощування технічних культур для виробництва біопалива. «Згідно з науковими дослідженнями, Україна ввійшла до п’ятірки країн, які є перспективними для збільшення площ під технічні культури. Крім нашої держави, такими країнами також є Аргентина, Росія, Казахстан та Китай», — повідомив народний депутат.

Наприкінці зустрічі голова Городенківської районної ради Богдан Кобилянський та сільські голови подякували Романові Ткачу за допомогу у газифікації району.

Івано-Франківська область.