Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк провів зустріч з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії Шігео Катцу. Під час зустрічі сторони обговорили загальну ситуацію, що склалася на світових фінансових ринках, а також обмінялися думками про фінансово-економічне становище України, зокрема, в контексті уникнення відповідних ризиків для нашої держави.

Віце-президент Світового банку висловив думку про доцільність проведення найближчим часом, враховуючи кризові процеси у світовій економіці, спеціального засідання для країн Європи та Середньої Азії. Стосовно України Ш. Катцу звернув увагу на необхідність розробки довгострокової політики, спрямованої на попередження зростання інфляції та дефіциту поточного балансу, на оптимізацію видатків державного бюджету та поліпшення політики державного інвестування.

Під час зустрічі також було обговорено питання необхідності ухвалення низки важливих законодавчих актів, які регулюють відносини у фінансовій, економічній, соціальній та земельній сферах. Зокрема, директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Пол Бермінгхем висловився за прискорення модернізації українського законодавства про банківську сферу. Одним із чинників, які позитивно впливають на фінансово-економічну ситуацію, він назвав досягнення консенсусу в українському політикумі щодо проведення відповідних реформ.

У свою чергу, Голова Верховної Ради А. Яценюк наголосив на необхідності прискорення проведення системних прозорих економічних та соціальних реформ. За його словами, це є першочерговим завданням для Кабінету Міністрів, коаліції та опозиції.

Прес-служба Верховної Ради України.