У документі передбачена податкова амністія для підприємців, податок на нерухомість для заможних громадян та зменшення ПДВ

Протягом найближчого місяця парламент може підтримати у першому читанні новий Податковий кодекс. Про це повідомили автори документа, народні депутати від фракції «НУ—НС» Ксенія Ляпіна і Микола Катеринчук. «І для цього ми докладемо всіх зусиль», — заявила К. Ляпіна.

Водночас вона нагадала, що у коаліційній угоді йшлося про прийняття нового кодексу. У свою чергу Микола Катеринчук зазначив, що в коаліції різні підходи до цього документа, однак висловив надію, що БЮТ дотримає слова про зниження податку на додану вартість.

Новим проектом пропонується реформувати систему адміністрування податків, провести податкову амністію і ліквідувати чинну систему стягнення податку на додану вартість.

До того ж проект Податкового кодексу значно спрощує систему звітності, зменшує податок на додану вартість з 20 до 15 відсотків, передбачає звільнення від оподаткування інвестицій.

К. Ляпіна і М. Катеринчук пропонують ввести податок на нерухомість (за площу будинку чи квартири, яка перевищує 200 кв. м) для юридичних і фізичних осіб, а кошти направляти в місцеві бюджети.