У збірній вимушені заміни

Футбол. Сьогодні збірна України на столичному динамівському стадіоні імені Валерія Лобановського проведе контрольний матч зі збірною Сербії (початок о 19.00). За традицією, тренер української команди провів передматчеву прес-конференцію.

Він насамперед торкнувся кадрових питань. Взяти участі в поєдинку проти сербів, на жаль, не зможуть динамівці Олександр Шовковський, Артем Кравець і дніпропетровець Руслан Ротань. Усі вони травмовані. Замість них до збірної викликані воротар «Дніпра» В’ячеслав Кернозенко і нападник київського «Динамо» Артем Мілевський.

Стосовно останнього наставник прокоментував своє рішення так: «Я переглянув матчі за участю Мілевського. Його грою задоволений, хоч він і виходить на поле лише наприкінці зустрічей. Тримається упевнено, не губиться, діє нормально. Вважаю, що Артем цілком заслужив місце в збірній».

Сказав Михайличенко й про сімферопольця Володимира Гоменюка, якого можна було б викликати на місце травмованого Кравця. «Його гра мене і моїх помічників також задовольнила. Гадаю, що Гоменюка ми перевіримо в матчах проти Нідерландів і Швеції».

Про зустріч із Сербією Олексій Олександрович сказав, що вона не просто товариська, а контрольна. Що для нього вона має особливе значення.

— У нас було обмаль часу для підготовки, лише 48 годин, — сказав він. — Ми не клуб, котрий має цілий тиждень для повноцінної підготовки до матчу. Але геть усі футболісти прибули до нас вчасно. Отримали хоч якусь можливість підготуватися, провести кілька повноцінних занять. Не варто забувати, що в нас до початку відбірного циклу лише п’ять-шість контрольних зустрічей. Тож, за великим рахунком, бракуватиме часу, щоб належним чином підготувати команду до офіційних матчів...

Зірки сяятимуть у Донецьку

Баскетбол. «Матч усіх зірок» відбудеться 5 квітня в Донецьку, в Палаці спорту «Дружба». Зустрінуться команди «Україна» і «Легіон». Стартові п’ятірки на цей поєдинок визначали вболівальники, які надсилали свої пропозиції на офіційний сайт ФБУ.

У підсумку склалися такі квінтети:

«Україна» — Олександр Раєвський («Миколаїв», розігруючий), Сергій Гладир («Миколаїв», атакуючий оборонець), Артур Дроздов («Київ», легкий форвард), Сергій Ліщук («Азовмаш», важкий форвард), Володимир Гуртовий («Політехніка-Галичина», центровий).

«Легіон» — Пух Джетер («Київ», розігруючий), Маркус Фейсон («Київ», атакуючий оборонець), Олу Фамутімі («Хімік», легкий форвард), Єгор Мещеряков («Азовмаш», важкий форвард), Роберт Арчібальд («Азовмаш», центровий).