Художня гімнастика. Київ. Етап Кубка світу. 16-й міжнародний турнір «Кубок Дерюгіної».

Абсолютна першість: 1. Ольга Капранова (Росія) —73,425. 2. Ганна Бессонова (Україна) — 73,325. 3. Віра Сессіна (Росія) — 72,700. Змагання в окремих видах програми: у вправах з обручем, скакалкою, булавами і стрічкою краща — Ганна Бессонова. Групові вправи: 1. Італія — 33,850. 2. Росія —32,900. 3. Україна — 31,825.

Головними конкурентками українських гімнасток уже традиційно були росіянки. Напередодні Олімпіади-2008 протистояння стало особливо жорстким.

У перший день змагань за «дорослою» програмою лише прикра помилка у новій вправі зі стрічкою завадила Ганні Бессоновій одержати «золото» в абсолютній першості. Скориставшись невдачею господарки турніру, на перше місце піднялася росіянка Ольга Капранова. Вона обійшла українку на 0,1 бала.

За «поразку» у багатоборстві Бессонова (на знімку) відігралася в окремих видах. У результаті чотири медалі вищої проби, найвища оцінка турніру за вправу з обручем — 18,7 бала і звання найкращої спортсменки «Кубка Дерюгіної», яке було підкріплене призом від організаторів — новеньким автомобілем.

Цього року етап Кубка світу в Києві розширив свою програму, запросивши до участі «груповичок». На столичний поміст вийшли команди, що завоювали ліцензії на Олімпійські ігри в Пекіні. Серед них —збірні Росії, Італії і Болгарії.

Вперше у змаганнях такого рівня брали участь гімнастки із Сирії та Йорданії.