У Луганській міській раді відбулася публічна презентація підсумків виконання міського бюджету за 2007 рік. Його визнали кращим принаймні за останні півтора десятиліття, адже зростання дохідної частини становило 37 відсотків. За минулий рік у бюджет міста надійшло 697,8 мільйона гривень, а це означає, що порівняно з 2006-м загальна сума надходжень у бюджет Луганська збільшилася на 220,7 мільйона гривень. Таких успіхів удалося досягти за рахунок нової форми поповнення міського бюджету. Зокрема, фінансовим управлінням міськради було укладено більш як 40 договорів на розміщення тимчасово вільних коштів у сумі 77,8 мільйона гривень на депозитних рахунках. Це дало змогу поповнити міський бюджет майже на півмільйона гривень.

Як зазначає керівник громадської організації «Луганський обласний центр політичних і соціологічних досліджень «Політсоціум» Володимир Іванов, з появою програмно-цільового методу формування громадської активності в городян з’явилася можливість дізнаватися про реально виділені кошти на реалізацію пропозицій жителів, а також здійснювати контроль за виконанням робіт. Бюджет 2007 року вперше було складено у двох варіантах: за схемою Мінфіну й за програмно-цільовим методом, що дає змогу саме громадськості, будь-якому жителеві міста побачити, куди були спрямовані кошти і як були витрачені.

Уперше в 2007 році були складені паспорти бюджетних організацій, що дало можливість відстежувати витрату коштів школами, лікарнями та іншими установами, вперше здійснена позика в міський бюджет. І якщо спочатку її планували провести під 16 відсотків, то внаслідок конкурсу міській владі вдалося знизити процентну ставку до 10,4 відсотка. Це у свою чергу дало змогу заощадити 8 мільйонів гривень бюджетних коштів. У 2008 році планується взяти ще одну позику, за рахунок якої міська влада має намір вирішити частину соціальних проблем жителів Луганська.