Глава парламенту подарує авто

Завтра родина дівчинки-інваліда Інеси Посисень отримає автомобіль «Таврія», придбаний за власний кошт Головою Верховної Ради України Арсенієм Яценюком та народним депутатом Таріелом Васадзе. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба Верховної Ради.

Дівчинка давно мріяла про власне авто. Рішення про його придбання народні депутати прийняли після сюжету про родину Посисень, який з’явився на одному з українських телеканалів.

Автомобіль планується вручити о 14.00 у селі Тухольці Сколівського району Львівської області, де проживає сім’я Посисень. Подія є відкритою для представників засобів масової інформації.

Безробітну обрали сільським головою

На сходах сільради помер сільський голова села Тропова Могилів-Подільського району на Вінниччині, не витримало серце. Замість нього у неділю, 16 березня, цього року на позачергових виборах громада обрала своїм керівником Тетяну Гаврищук.

Новообраний голова до цього тимчасово не мала роботи, вона заочно закінчує навчання у Вінницькому державному аграрному університеті. На попередніх виборах також балотувалася на посаду керівника територіальної громади. Тоді для перемоги не вистачило п’яти голосів. На позачергових виборах односельці підтримали її набагато активніше: Тетяні Гаврищук віддали на сто голосів більше, ніж її найближчому опоненту. Крім неї, боротьбу за посаду сільського голови вели ще троє претендентів-жінок і один чоловік.

Тим часом представники однієї з політичних сил звернулися з позовом до суду на порушення виборчого законодавства під час проведення виборів сільського голови у Троповій.

Вінницька область.