Теплі весняні дні додали у зведення пригод севастопольського відділу ДАІ сумну статистику. Лише за неповні дві декади березня на міських вулицях і площах зафіксовано десять дорожньо-транспортних пригод за участі водіїв мопедів. У результаті одинадцять осіб одержали травми різного ступеня тяжкості. Останній (сподіватимемося, і справді останній цього року) випадок «мопедного» ДТП стався буквально декілька днів тому: сімнадцятирічна дівчина порушила правила дорожнього руху, створила аварійну ситуацію й зіштовхнулася з легковим автомобілем. Викликані на місце події медики встановили, що у дівчини «перелом кістки лівої гомілки зі зміщенням».

Для приморського міста, схоже, пристрасть молодих людей до мопедів набуває характеру проблеми. Торік майже дві з половиною сотні ДТП сталося з участю саме цих транспортних засобів. Тринадцять загиблих і понад дві сотні поранених і постраждалих — звучить, як зведення з театру бойових дій.

Правоохоронці навіть звернулися до міської влади по допомогу. У листопаді під керівництвом голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Куніцина була проведена нарада «Про стан справ у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в місті Севастополі, ефективність заходів органів державної влади із запобігання дорожньо-транспортному травматизму й створенню безпечної дорожньої інфраструктури». Але все-таки «мопедна» тема знайшла своє відображення в одній із ухвалених пропозицій: «Запровадити обов’язкову реєстрацію мопедів іноземного виготовлення». Поки що цей захід, судячи зі статистики, особливого ефекту не дав.

Севастополь.