Учора під головуванням Президента України Віктора Ющенка відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, в якому взяли участь Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

На порядку денному розглядалися такі питання: вироблення невідкладних заходів щодо забезпечення інформаційної безпеки України; обговорення перспектив подальшого розвитку відносин з НАТО; прийняття пропозиції РНБО про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році в рамках військового співробітництва для участі у багатонаціональних військових навчаннях, а також питання про участь миротворчого персоналу України у місії ООН з надання допомоги Іраку.

Особливу увагу учасники засідання приділили інформаційній безпеці країни. Як повідомляє УНІАН, Віктор Ющенко заявив, що інші держави проводять в Україні «інформаційно-психологічні кампанії». Він наголосив, що головною загрозою національній безпеці держави є інформаційна експансія іноземних держав. Президент акцентував увагу на великій присутності у вітчизняному інформаційному просторі іноземних телекомпаній, радіостанцій, друкованих ЗМІ та інтернет-видань.