поки народні депутати і урядовці за два тижні підготують відповідний закон

Вечірнє засідання 20 березня

Після розгляду питання про призначення і звільнення суддів народні депутати обговорили зміни до закону про державні закупівлі.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк звернув увагу народних депутатів на те, що розгляд цього документа навряд чи повністю вирішить наявну проблему. Він повідомив: у парламенті зареєстровано проект про скасування чинного закону про державні закупівлі. Цим законопроектом, за словами Арсенія Яценюка, передбачається доручити уряду спільно з Верховною Радою винести протягом місяця на розгляд парламенту новий варіант закону про закупівлю товарів за державні кошти.

— А поки не ухвалено нову редакцію закону, законопроектом передбачається делегувати Кабінету Міністрів повноваження щодо визначення тимчасового порядку проведення держзакупівель, — сказав А. Яценюк.

Він запропонував включити до порядку денного питання про визнання таким, що втратив чинність, закон про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти. Народні депутати підтримали цю пропозицію. І прийняли законопроект за основу, зробивши деякі уточнення. Приміром, про термін доручення Кабінету Міністрів: винести на розгляд парламенту нову редакцію закону про закупівлю товарів за державні кошти спільно з Верховною Радою він має протягом двох тижнів.

Народні обранці відхилили ухвалений у першому читанні законопроект про внесення змін і доповнень до закону про держзакупівлі. Після цього парламентарії за скороченою процедурою розглянули низку змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Голова підкомітету Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Мойсик повідомив, що комітет рекомендує прийняти за основу внесений Президентом законопроект. Однак документ не набрав необхідну кількість голосів.

Наприкінці вечірнього засідання народні депутати прийняли за основу і в цілому Постанову про кошторис Верховної Ради на поточний рік. Її ухвалювали за скороченою процедурою, тож, скільки саме витратять на забезпечення життєдіяльності парламенту, невідомо. Також народні обранці ухвалили низку постанов про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних та міських голів.