Комітет із питань національної безпеки та оборони рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні проект закону про внесення змін до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (щодо гарантій, наданих державою).

Як зазначив на засіданні комітету автор законопроекту народний депутат Юрій Самойленко, після перерахунків пенсій у 2008 році у деяких колишніх військових пенсія навіть зменшилася — перестали враховувати надбавки та премії. Прислухавшись до численних звернень військових пенсіонерів, уряд ухвалив постанову, згідно з якою пенсія після перерахунків не може зменшуватися. Однак це положення, на думку народних обранців, варто закріпити законодавчо. Законопроект передбачає: якщо внаслідок перерахунку у зв’язку зі змінами розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв’язку із введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, розміри пенсій звільненим зі служби військовослужбовцям зменшуються і є нижчими, ніж раніше призначені, пенсія їм виплачується у раніше встановленому розмірі.

Комітет також розглянув два проекти законів, внесених народним депутатом, лідером фракції КПУ Петром Симоненком, — про завершення переходу Збройних сил України та інших військових формувань на комплектування особового складу військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, і про проголошення Україною постійно нейтрального, позаблокового статусу, однак після обговорення рекомендував парламентові відхилити їх. Водночас комітет зініціював проведення 22 квітня парламентських слухань з порядком денним: «Про стан переходу Збройних сил України на контрактну основу» — внесено відповідний проект постанови Верховної Ради.