Учора, у Всесвітній день поезії, фонд Миколи Томенка «Справедлива країна» і Національна радіокомпанія України презентували план проведення культурологічних та просвітницьких акцій на День Європи та День незалежності.

На День Європи, 17 травня, повідомили народний депутат Микола Томенко та президент НРКУ Віктор Набруско, планується проведення свята «ЕтноВесна на батьківщині Василя Симоненка» (поблизу с. Бієвці Лубенського району Полтавської області). Крім того, організатори презентували аудіо-видання «Живий голос Василя Симоненка», до якого увійшли унікальні записи авторського виконання поетом своїх творів, а також кращі фонограми поезій Симоненка та музичні твори на його вірші з фондів Українського радіо.

Це видання, за словами Миколи Томенка, результат зусиль радіожурналістів з Києва, Черкас, Полтави, Лубен, а також керівництва Тарандинської сільської середньої школи, в якій вчився Василь Симоненко і де вже багато років існує музей поета.

Крім того, Микола Томенко та Віктор Набруско повідомили про підготовку до Дня незалежності аудіо-видання «Класика української літератури: живі голоси». «Тут будуть зібрані авторські виконання найвідоміших поетичних та фрагменти прозових творів визначних українських митців XX ст. Зокрема, слухачі — а це має бути передовсім молодь — матимуть змогу почути голоси Лесі Українки, Марка Кропивницького, Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Миколи Бажана, Василя Стуса, Василя Симоненка, Остапа Вишні, Олеся Гончара і ще багатьох літераторів, які своєю творчістю вписали яскраві сторінки в історію вітчизняної культури», — повідомив народний депутат.