Кандидатурою на посаду міського голови повинна бути консолідована фігура від демократичних сил, на яку працюватиме авторитет Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко. Про це заявив на прес-конференції народний депутат від блоку «НУ—НС» Валерій Борисов.

Політик вважає, що вибір єдиного від коаліції кандидата на посаду міського голови не може привести до розколу коаліції.

«На єдиному кандидаті наполягав Віктор Андрійович, і в цьому його підтримувала Юлія Володимирівна, тому підстав для кризи я не бачу. Тим більше що на сьогодні ми вже маємо досвід, коли є різноманітність кандидатів, це завжди вигідно будь-якій владі. Ми ж, ухвалюючи рішення про дострокові вибори, зацікавлені зовсім в іншому — дійсно змінити київську владу, — зазначив Валерій Борисов.

На запитання, чи не вважає він, що єдиним кандидатом від коаліції буде представник БЮТ, він відповів: «Я так не вважаю. Хоча ймовірність велика, враховуючи електоральну підтримку БЮТ в Києві. Нині, згідно з опитуванням, лідер симпатій киян — Кличко. Але це не означає, що він повинен бути єдиною кандидатурою».

«Сьогодні на слуху і заявляв про свої амбіції Юрій Луценко, який ішов першим номером виборчого списку блоку «Наша Україна — Народна самооборона». Іншої думки він поки що не висловлював, тому ми зараз перебуваємо в режимі консультацій і визначення», — сказав він.

Один з лідерів Блоку Литвина, народний депутат, голова Шевченківської районної державної адміністрації Києва Віктор Пилипишин має намір також балотуватися на посаду міського голови. Про це він заявив на прес-конференції. «Але рішення прийматиме керівництво політичної сили», — зазначив один з лідерів Блоку Литвина.