Україна гідно пройшла період дострокових виборів, і нині можна говорити, що демократичні уроки, які мало українське суспільство, дали відповідні позитивні результати. Про це йшлося на вчорашній зустрічі Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з Генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом.

На брифінгу після зустрічі глава парламенту наголосив: наша країна надзвичайно активно співпрацює із Радою Європи, і нині на виконання своїх зобов`язань перед РЄ має зробити низку кроків, зокрема реформувати кримінальну юрисдикцію. За його словами, Рада національної безпеки і оборони затвердила концепцію реформування кримінальної юрисдикції, і тепер Верховна Рада очікує надходження від уряду відповідних законопроектів, «які відповідали б духу і букві світової спільноти і які підтримувалися б у тому числі і Венеціанською комісією, і Радою Європи». А незабаром, повідомив Арсеній Яценюк, парламент планує ратифікувати Конвенції про торгівлю людьми і щодо боротьби з тероризмом.

Україна, наголосив Террі Девіс, — невід’ємна частина Європи, географічно, історично, культурно і політично, і дуже важливий член Ради Європи.

«Коли Україна стала членом Ради Європи, вона дала нам дуже великі надії і сподівання. І я вельми радий, що нині ви відвернули свою увагу від виборів, від політичних партій, і направили її на політику приєднання до Ради Європи і виконання своїх обіцянок, які були дані багато часу тому. І я вважаю, що це не тільки в інтересах Ради Європи, а також в інтересах українського народу», — сказав Т. Девіс, побажавши Верховній Раді та її керівнику всього найкращого у подальшій роботі.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.