Футбол. Тренер збірної України Олексій Михайличенко спілкувався у штаб-квартирі ФФУ з представниками ЗМІ. Зрозуміло, що розмова велася в основному про майбутній контрольний матч у Києві (26 березня) проти команди Сербії.

Олексій Олександрович торкнувся рівня підготовки легіонерів. Відзначив добру форму Тимощука. Сказав, що Шевченко переконав його в тому, що готовий на сто відсотків, і буквально рветься в табір збірної. Воронін підтвердив, що працює на повну силу. Хоча обидва наших «англійці», на жаль, не мають жодної ігрової практики.

Є проблеми й в інших гравців. Не зовсім упевнений вигляд тепер у футболістів «Дніпра». Хоча є ще час, щоб досягти ліпших кондицій.

— Присутність у списку молодих Допілки, Голайда, Кравця — це бажання перевірити їх на високому рівні або щось інше?

— Своєю грою вони заслужили, щоб Їх викликали до національної команди. Непогану готовність цих футболістів підтвердили мої помічники Михайлов і Євтушенко, котрі бачили хлопців у ділі. Зрозуміло, що радилися з тренером «Таврії» Михайлом Івановичем Фоменком. Ну, а спаринги саме для того й існують, щоб була можливість переглянути новачків, награти нові схеми, дати шанс тим, хто претендує на місце в збірній.

— Відбулися перші три весняні тури національного чемпіонату, то чи є ще молоді виконавці, на яких ви звернули увагу?

— Такі гравці є. Маємо досьє, в якому значаться прізвища 45 футболістів. Ми уважно слідкуємо за ними, щоб мати повну інформацію про динаміку їхніх виступів. Я не називатиму прізвища, але запевняю, що цікаві виконавці є і в «Таврії», і в «Карпатах», і в запорізькому «Металурзі»...

То можна казати, що вони в перспективі становитимуть фундамент нової збірної?

— Зміна поколінь у національній команді неминуча, але я не прихильник ідеї кардинальної перебудови збірної.

— Ви сказали, що Андрій Шевченко готовий на сто відсотків, але в основному складі «Челсі» він не грає...

— Така думка самого Андрія. А мені важко оцінити гравця, не побачивши його у грі. Хоча відчуваю його гаряче прагнення брати активну участь у житті збірної. Маючи величезний досвід і бажання, він зможе компенсувати брак ігрової практики.

— То, можливо, Шевченку варто змінити клуб?

— Це не моя компетенція. Якщо Андрія цікавитиме моя думка, то зможу йому щось порадити. Але він уже не хлопчик і прекрасно володіє ситуацією, в якій опинився. Сам він і знайде вихід із неї.

— Олександр Шовковський не зовсім упевнено розпочав другу половину чемпіонату, припустився помилок у поєдинках із запоріжцями та львів’янами. Хоча під завісу зустрічі у Львові воротар зберіг перемогу для «Динамо». Чи довірите йому місце у складі в матчі проти Сербії?

— Нині шанси Шовковського і Шуста рівні. Хоча подивимось на них у черговому турі чемпіонату. Та акцентувати увагу на згаданих помилках мені б не хотілося, оскільки навіть на піку форми ніхто не застрахований від них. Тим більше в момент, коли гравець і команда тільки набирають оберти. Гадаю, що в списку викликаних до збірної немає футболістів, які відіграли без жодних помилок у турнірі, котрий оце відновився.

— Поєдинок із сербськими футболістами відбудеться в Києві. Можливо, динамівська арена не буде заповнена по вінця. То напевно краще було б зіграти в іншому місті. Скажімо, Дніпропетровську, де інтерес до збірні явно вищий?

— Ми врахували те, що матимемо лише два дні на збори. Та й інфраструктура потрібна відповідна. У столиці це все налагоджено. Не думаю, що поле на стадіоні в Дніпропетровську буде в кращому стані, ніж у Києві...