Під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що зростання валового внутрішнього продукту України в січні—лютому 2008 року становило 5,8 відсотка (у січні минулого року приріст становив 4,9 відсотка). За словами глави уряду, прогнози свідчать про те, що ця позитивна тенденція буде тільки поліпшуватися. Ю. Тимошенко повідомила, що рекордні показники зростання темпів випуску продукції зафіксовано в машинобудуванні — 34,9 відсотка зростання. Також, за словами Прем’єр-міністра, спостерігається позитивна тенденція зростання реальних доходів населення: якщо протягом 2007 року цей показник становив 12,8 відсотка, то в січні 2008 року — 23,4 відсотка.

«Ми суттєво підвищуємо реальні доходи людей, отримали суттєве зростання ВВП, а також системно, місяць за місяцем, зменшуємо інфляцію», — зазначила Юлія Володимирівна. На її думку, це свідчить про здоровий розвиток економіки. «Ми з вами об’єднали три серйозні динаміки. По-перше, ми істотно підвищуємо реальні доходи людей; по-друге, переламуємо погану тенденцію і одержуємо зростання ВВП. Істотне зростання, таке, якого не було минулого року. І, по-третє, ми системно, місяць за місяцем, зменшуємо інфляцію. Коли ці три складові ми об’єднуємо, це свідчить про здоровий розвиток економіки», — сказала

Ю. Тимошенко.

Також Кабмін розглянув Основні напрями реалізації державної політики щодо соціальних гарантій військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом. За словами Прем’єр-міністра, планується «зробити так, щоб тенденції з залучення людей на контрактну військову службу стали позитивними». Тож уряд вживатиме кроки, спрямовані на те, щоб служба в армії стала привабливою і престижною.

Під час засідання уряду було затверджено з зауваженнями «Угоду про розвиток відносин у газовій сфері» між НАК «Нафтогаз України» і російським «Газпромом» від 12 березня, оскільки положення цієї угоди передбачають, що вона вступає в дію лише після розгляду і затвердження урядом. За словами віце-прем’єра Івана Васюника, рішення уряду передбачає велику кількість зауважень до угоди. Зокрема, одне з них стосується положення про необхідність укладання «Нафтогазом» контракту з дочірньою компанією «Газпрому» про продаж їй газу для реалізації на внутрішньому ринку України в обсязі «не менше 7,5 мільярда кубометрів газу щорічно». Тож уряд запропонував прибрати з цього формулювання слова «не менше».