Волинь

Західний рейд з благословення Петлюри

Національна заслужена капела бандуристів України тріумфально провела турне по західних областях України. Гастролі присвячено 90-річчю колективу, ініціатором створення якого 1918 року був Симон Петлюра. Їх організували громадське об’єднання «Волинське братство», Полтавське земляцтво у Києві та Національна палата міжнародного співробітництва.

Заключний концерт капели відбувся в Луцьку, у Волинському музично-драматичному театрі. Зал не був переповнений, але це не вплинуло на святкову атмосферу, яка панувала того вечора серед глядачів. Публіка на біс сприймала чи не кожен виступ бандуристів. Справжнім сюрпризом для волинян став виступ майстра художнього читання, народного артиста України Анатолія Паламаренка. Понад три години тривав концерт, але глядачі ще й після того довго не відпускали артистів зі сцени.

Микола ЯКИМЕНКО.

Луганськ

Юрій Долгорукий — в руках у луганчанина

Луганський поет Володимир Спектор за книгу «Не по Гринвичу отсчитывая час» одержав міжнародну премію імені Юрія Долгорукого. Вона заснована однойменним московським фондом за участі Посольства Росії в Україні і київського журналу «Радуга». Цього разу журі конкурсу розглянуло близько 260 робіт, 147 із них — поетичні збірки. Книга віршів луганчанина Володимира Спектора виявилася кращою. Автор працює прес-секретарем у холдинговій компанії «Луганськтепловоз». Тут, у центральному конструкторському бюро, йому з великим смаком допомогли оформити книгу. Вручаючи нагороду, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін сказав, що твори українських авторів, які пишуть російською мовою, допомагають краще зрозуміти почуття і вдачу українського народу.

Алла АНТІПОВА.